franturi…

Posted: March 29, 2008 in aberatii, cand lumea din jurul tau doare, ganduri si ganduri
Tags:

se zice ca actiunile si decizile noastre depind de noi. totodata, se zice ca e mai bine sa regreti ceva ce ai facut decat ceva ce nu ai facut. insa e greu sa iei o decizie pentru ca, in general, aceasta nu implica doar persoana noastra. de decizia noastra mai stau “atarnati” si altii. altii pe care nu-i putem scoate din ecuatie, iar pe care, daca incercam sa-i neglijam, se intorc sa ne bantuie.

libertate…e un cuvant vag, daca nu foarte vag, pentru ca nu suntem niciodata pe deplini liberi pentru a lua decizii care sa ne implice doar pe noi si pentru ca, animale sociale ce suntem, nu dorim libertatea sau nu putem sta in aceasta stare prea mult timp.

egoisti devenim atunci cand uitam de cei din jur pe care-i afecteaza decizile sau actiunile noastre si ne concentram doar asupra consecintelor pentru persoana noastra. uneori, toti avem nevoie sa fim egoisti, pentru a ne regasi identitatea, pentru a ne declara pseudo-independenta, pentru a nu simti ca ne pierdem cu totul in alte persoane.

acest post nu are nici inceput, nici un sfarsit clar, asa cum logica poate scapa foarte usor, fiind conceput in lipsa unei astfel de caracteristici. asa zboara uneori gandurile prin cap…

Advertisements
Comments
 1. Mircea says:

  Imi place ce ai scris si desi poate pentru unii par cuvinte rastalmacite pentru un ton poetic de fapt sunt chestii adevarate si pe fata spuse!

 2. ruka says:

  Vino Luni 31 martie, ora 18h00 pentru 2 minute in Piata Victoriei in fata Muzeului Antipa pentru a arunca un servetel alb in semn de protest impotriva nepasarii autoritatilor cu ocazia Summitului NATO! (simbolic – locatia va fi curatata) O tanara studenta a fost calcata pe culoarul unic langa politisti si nu s-a facut NIMIC! Haideti sa nu lasam acest moment sa treaca in uitare si in nepasare. ESTE TIMPUL SA ACTIONAM! PROTEJATI-NE SI PE NOI ASA CUM II APARATI PE SMECHERI! Difuzati mesajul si va asteptam sa treceti pentru cateva minute prin zona

 3. Mada says:

  Nush daca al doilea comentariu are legatura cu ce ai scris, dar ce ai scris, cu siguranta, are legatura cu gandurile capului meu :).
  “uneori, toti avem nevoie sa fim egoisti, pentru a ne regasi identitatea, pentru a ne declara pseudo-independenta, pentru a nu simti ca ne pierdem cu totul in alte persoane.” Nu stiu daca sa te iau in brate pentru ca imi rezolvi dilemele si imi justifici egoismul…sau sa te contrazic printr-o intrebare care imi bantuie pornirea spre egoism: avem dreptul sa ii condamnam la durere pe cei care “agata” de deciziile noastre…pentru proclamarea “preudo-independentei” noastre? Daca imi raspund cu “da”, sunt imorala, dar libera (LIBERA?). Daca imi raspund cu “nu”, ma auto-incarcerez (nu eu..sau nu doar eu…ci noi: tu, eu, cei ca noi). 🙂 He! VIVE LA LIBERTE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s