to fly low…or not to fly at all

Posted: July 31, 2007 in aberatii

     …cam asa se rezuma experienta de zbor a marii majoritati (ca, deh!, cine isi permite sa dea salariul pe o luna sau chiar 2 pentru un zbor mai de doamne-ajuta?).

     Auzisem io de prin stanga, de prin dreapta cam ce presupune zborul cu un low-cost (cu companii aeriene no-low-cost mai avusesem ocazia sa zbor…) si ma pregateam pentru cam ce e mai rau. (imi soptise mie cineva acum cativa ani, vreo 2-3, ca unele dintre avionele low-cost erau si low-maintenance… :-SS ). Primul lucru pe care il observi cand zbori (sau te pregatesti sa zbori) cu un low-cost este lumea care te inconjoara si ai impresia ca multi au gresit adresa si in loc sa mearga in piata sa formeze acolo o coada la stiu io ce, au ajuns la aeroport, unde, conform obiceiului, formeaza cozi…cu 1 ora jumatate inainte de imbarcare! :)) eh, e bine, in loc de canale de televiziune cu programe de comedie, am comedie live in fata ochilor!

     Punctul nr 2: bilete fara locuri alocate; adica, multimea obisnuita cu Bucurestiul nostru drag unde arunci sacosa ca sa prinzi loc in autobuz pentru tine, sot/sotie, copii, nepoti si un vecin-doi, acolo, se simte ca acasa si deci se imbulzeste la imbarcare, la intratul in autobuz, la urcatul in avion si, e v i d e n t , la ocupatul locurilor. Ok, am inteles ca nu servesc mancare in avion, e low-cost, si oricum in 2 ore, nu moare nimeni de foame, insa 2-3 litere netiparite pe bilete inseamna atat de mare economie? ASA se face diferenta intre low-cost si restul? Sau este spectacolul multimii care se calca in picioare atat de amuzant incat se justifica lipsa locurilor trecute pe bilet? si daca da, cine’l priveste?

     In rest, diferentele sunt poate justificate datorita reducerii costului bileului (ma refer aici la bautura si mancarea contra-cost si lipsa castilor pentru radio), insa biletul fara loc atribuit mi se pare doar o chestie de amuzament, gandita intr-un moment de plictiseala al celor care lucreaza la liniile aeriene low-cost.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s