de la miorita la oaia care face “beeee-caaaa-liiiiii”

Posted: February 22, 2007 in aberatii, mituri si legende...contemporane

     există de ceva vreme încoace un nene care ne strică după-amiezele, serile şi nopţile fără de somn de la televizor prin simpla lui apariţie în câte un studio tv avid de audienţă. nu există om în românia care să nu fi auzit de becali, marele, genialul şi inegalabilul războinic al luminii (tare aş fi vrut să-i dea cineva altă carte în mână în momentul în care a avut nevoie de inspiraţie…de exemplu Ţiganiada….sau Veronika se hotărăşte să moară….poate decidea să fie Veronika :P).

     acest mare, inegalabil, genial, etc, etc, bla, bla, bla…nene becali a intrat cu de-a sila în programul nostru tv în acelaşi fel în care şi maneliştii s-au integrat talk-show-urilor şi emisiunilor de divertisment, în porţii mici şi regulate la început, apoi din ce în ce mai des şi mai mult, până la agresivitatea de astăzi, când nu trece o emisiune de ştiri fără să aflăm fie de unii, fie de altul… Această becalizare a României, a unei Românii şi aşa nu prea trecute pe la teatru, concerte (de altă factură decât cele de stradă…), operă şi alte forme de manifestare a culturii şi identităţii naţionale, a început relativ de mult (să tot fie vreo 3-4 ani…) şi a prins. De ce? Pentru că, asemenea ciobanului din Mioriţa care, odată ce află de apropiata-i moarte stă cu mâinile în sân şi priveşte în soare, românii au stat cu gura căscată în faţa televizorului, aşteptând să se coboare asupra lor inteligenţa vorbitorului…zis şi făcut!

     există un manifest creat de Remus Cernea care încearcă să arunce cu apă rece în cei încă rămaşi cu gura căscată în faţa televizoarelor intitulat sugestiv Manifest împotriva becalizării României. Este alcătuit cu mult bun simţ şi, culmea, îi este adresat tocmai domnului becali (a cărui reacţie ulterioară tare aş vrea şi sigur o să o aflu pe toate mediile de comunicare în masă…). Manifestul se găseşte la adresa scrisă mai jos:

http://www.tualegi.eu/manifest-impotriva-becalizarii-romaniei/

     tot ce pot face este să îi urez succes domnului Cernea şi manifestului acestuia în a deschide cât mai multe perechi de ochi la realitate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s