uud iu bi mai vealăntain??? :D

Posted: February 14, 2007 in aberatii, mituri si legende...contemporane

Avem noi, românii, o boală…împrumutăm sărbători creştine, laice sau de orice fel (nu suntem pretenţioşi, ce-i drept…) din vest. S-a creat o idee generală că acolo (n.a. în vest) e mai bine, că nivelul de trai este automat mai ridicat în vest, doar pentru că e de acolo, nu pentru că oamenii ăia au muncit să-l ridice…etc, etc.

Aşa şi cu acest Valentine’s Day…sărbătoare de origine nord americană, împrumutată pe termen nelimitat de acest popor primitor (poate chiar un pic primitiv pe alocuri scuzaţi-mi remarca) care mai încet sau mai repede îşi pierde identitatea naţională şi culturală. Habar nu avem nimic despre Valentine’s Day decât că este ziua îndrăgostiţilor şi, conform economiei de piaţă (halal reper!) se fac cadouri (cât mai scumpe, îmi suflă aceeaşi economie de piaţă…). Ce’i drept, locuim într-o ţară în care numele fotbaliştilor este de 1000 de ori mai cunoscut decît orice pagină din istoria naţională, deci nu ştiu de ce ne-am mai mira.

De Valentine’s Day romantismul ajunge sinonim cu comercialul, iubirea cu numărul hârtiilor din portofel, din cauza acestui Valentine’s Day cuvintele “Te iubesc” îşi pierd semnificaţia…

Însă nu cred că în lumea de la care am “împrumutat” acest “obicei nobil” obişnuieşte să dăruiască perniţe de pluş în formă de inimioare, care peste un an vor cheli şi nici trandafiri de plastic sau jucării de pluş cu ochii strâmbi şi figuri de speriat copiii. Este ciudat că deşi împrumutăm sărbători din vest, avem “plăcerea” de a da şi primi cadouri din est

Advertisements
Comments
  1. si dragobetele e la fel ca valentine’s .. iubirea nu se demnostreaza prin bani intr-o singura zi din an frate de ce nu vrea sa intzeleaga asta si restu’ poporului .. 8-| .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s